Eyeaspis Dry Eye

Početna / Eyeaspis Dry Eye

KLINIČKI TESTIRANA FORMULACIJA, HRANA ZA POSEBNE MEDICINSKE NAMENE ZA LEČENJE BOLESTI SUVOG OKA, INOVATIVNIM PRISTUPOM – PERORALNOM PRIMENOM

Eyeaspis Dry Eye predstavlja specijalnu formulaciju sa visokom koncentracijom omega-3 polinezasićenih masnih kiselina ( EPA i DHA, odnos 3 : 1 ) u prečišćenoj reesterifikovanoj trigliceridnoj formi uz dodatak vitamina D3 u cilju pojačanog delovanja na očuvanje zdravlja oka. Olakšava simptome bolesti suvog oka (podtip sa povećanim isparavanjem suza) kao što su bilateralno crvenilo, peckanje, grebanje i osećaj stranog tela u oku.

Eyeaspis Dry Eye je broj 1 dodatak ishrani za sindrom suvog oka u Americi.

Formulacija Eyeaspis Dry Eye – Efekat dejstva oralnih omega-3 masnih kiselina u reesterifikovanoj trigliceridnoj formi na pacijente sa simptomima suvog oka i disfunkcijom Meibomovih žlezda, objavljen je u medicinskom časopisu Cornea i predstavljen u Američkom društvu za kataraktu i refraktivnu hirurgiju (ASCRS).
Studija je sprovedena pod strogim protokolom kod 105 pacijenata. Rezultati istraživanja pokazali su značajno poboljšanje posle tretmana u trajanju od 8 nedelja u sledećim parametrima:

  • Osmolarnost suznog filma
  • Vreme prekida suznog filma (TBUT)
  • MMP-9
  • OSDI

Eyeaspis Dry Eye se proizvodi po najvišem medjunarodnom NSF sertifikovanom standardu dobre proizvodjačke prakse (GMP) u proizvodnim pogonima u Norveškoj ( ispunjava FDA standarde). Eyeaspis Dry Eye sadrži PCPs/PBDEs manje od 5ng/g, odnosno 18x manje od količine definisane standardom California law Proposition 65. Svaka proizvodna serija se testira na čistoću i od strane ovlašćenog trećeg lica (EUROFINES), nepristrasne laboratorije kako bi se osigurali standardi kvaliteta i čistoće.

Komercijalna prava i nosilac brenda: Aniva International S.A.